Leer mij het zelf te doen

– Maria Montessori –

Voorbereiden op certificering of onderhouden van een kwaliteitssysteem is niet moeilijk.

Wel vraagt het om een goede aanpak. Want als je niet uitkijkt, wordt je kwaliteitssysteem steeds omvangrijker. En misschien zelfs bureaucratisch. EIK verzorgt trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement, praktische kwaliteitssystemen, of bijvoorbeeld (interne) audit technieken. We delen graag onze kennis en ervaringen met je, dan hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden.

In deze trainingen geven we geen advies, we zeggen niet hoe jouw kwaliteitsysteem er uit moet zien, we reiken je handige tips en voorbeelden aan, en geven aan waar de valkuilen zitten, zodat je die soepel kunt omzeilen. We lopen samen met jou en je collega’s door de norm en geven tekst en uitleg bij de verschillende normelementen. 

Waarom we je niet vertellen hoe jouw systeem eruit moet zien? Omdat een kwaliteitssysteem pas echt voor je gaat werken als je het zelf, met je collega’s, hebt uitgewerkt. Bovendien kunnen we dat als onafhankelijke certificeerder niet doen zonder onze onafhankelijkheid en onpartijdigheid in gevaar te brengen.

Na het volgen van een EIK training:

 • weet je welke stappen je kunt zetten om een praktisch kwaliteitssysteem in te richten, zonder overbodige bureaucratie;
 • kun je een goede directiebeoordeling uitvoeren, die richting geeft aan je bedrijfsvoering;
 • voer je interne audits uit die je direct helpen om processen efficiënter te maken.

We kunnen een algemene training over kwaliteitsmanagement, de management review of intern auditeren verzorgen, maar misschien heb je wel specifieke wensen om bijvoorbeeld diverse onderwerpen te combineren. 

Train je interne auditoren

Audits, en dus ook interne audits, zijn een effectief instrument om je organisatie te verbeteren. In korte tijd wordt in beeld gebracht waar het goed gaat en waar het beter kan. Opgedane ervaringen uit projecten, signalen van collega’s en klanten, er valt veel te verzamelen. Door goed te luisteren en de opvallende zaken te registreren, worden waardevolle verbetermogelijkheden in beeld gebracht.

Niet iedereen is een geboren auditor, maar het is wel iets wat je kunt leren. EIK Certificering traint interne auditoren, zowel beginners als ervaren auditoren.

Verbeter je management review

Een vaak onderschat kwaliteitsinstrument is de management review of directiebeoordeling. Daarin komt alles samen. Alles? Ja alles: resultaten uit de bedrijfsvoering, uitkomsten van in- en externe audits, klanttevredenheid, risicomanagement, veranderingen in je omgeving en nog veel meer.

Hoe breng je die input op een praktische manier met elkaar in verband? Welke prioriteiten stel je? EIK helpt je om hierin een goede structuur aan te brengen. 

Training als inspiratie

Speciaal voor wat jij nodig hebt stellen we graag een training samen. Dat kan gaan over:

 • kwaliteitsmanagement
 • risicomanagement
 • effectief verbeteren en leren van ervaringen
 • procesmanagement
 • specifieke auditvraagstukken

Het liefst doen we dat incompany, zodat we dicht bij de werkvloer blijven en zoveel mogelijk kunnen aansluiten op specifieke behoeften. Daarmee komen we samen tot betere resultaten. Onze trainingen zijn specifiek gericht op de vaardigheden die je verder helpen om de kwaliteit van je organisatie te verbeteren.

Fouten hebben, en die niet verbeteren, dat is pas fouten hebben.

Confucius
De dienstverlening van EIK
 • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
 • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
 • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.