Terugkijken om vooruit te komen


2020

Het jaar dat de wereld zo goed als stilviel. Het jaar dat we het even allemaal niet zo goed meer wisten. Dat we op veel verschillende manieren omgingen met wat er op ons pad kwam.

Groei

Voor EIK Certificering ook het jaar dat we met 300% meer klanten het jaar uitgaan dan waar we mee begonnen.

Dank en lof aan al onze klanten die vanaf maart het lef hadden om de externe audits online te doen. Die met ons mee worstelden om met de – zeker in het begin – nog vaak haperende systemen de audits tot een succes te maken. Inmiddels weten we niet beter en auditen we online alsof we nooit anders gedaan hebben.   

Ver weg en toch dichtbij

Geweldig dat nieuwe klanten zich bij ons meldden en een contract aangingen zonder ons ook maar één keer live te hebben ontmoet. Hoe mooi is dat. We hebben zelfs nieuwe medewerkers geaudit die hun eigen leidinggevende nog nooit live hebben ontmoet. Dat was een jaar geleden toch ondenkbaar? 

Het jaar waarin ook wij geleerd hebben dat het ‘delen van schermen’ gemeengoed is geworden. Voor een certificeerder van groot belang omdat we daarmee uitstekend zicht konden krijgen op hoe goed onze klanten hun zaakjes op orde hebben en waar nog verbeterd kan worden. Blij dat we kunnen bijdragen aan de verbetering van organisaties en processen.

Een kijkje in de keuken

Als certificeerder nemen wij sowieso al een kijkje in de keukens van onze klanten. Dat is nu wel heel letterlijk het geval. De vele manieren waarop onze klanten de switch naar thuiswerken hebben gemaakt was inspirerend om te zien. Overlegstructuren werden aangepast om de lijntjes kort te houden. Thuiswerkplekken werden gefaciliteerd en nieuwe digitale communicatie apps ingevoerd.

Privé en werk kwamen heel dicht bij elkaar of vielen soms helemaal samen. Zou het in de toekomst dan toch anders kunnen? We zien dat organisaties dat toch ook wel spannend vinden. De laatste maanden geven veel klanten aan dat de manier waarop we met elkaar werken blijvend anders kan. Reflectie is daarbij de basis voor nieuwe ontwikkelingen. Wat ging goed en wat kan beter. Leren van ervaringen, maar dan ook écht leren van ervaringen, is tenslotte een van de pijlers onder kwaliteitsmanagement. Het gaat tenslotte niet om je zwemdiploma, maar dat je leert zwemmen. Je diploma volgt dan vanzelf.

Wij focussen ons op de wijze waarop onze huidige én nieuwe klanten reflecteren en vooruitkijken. En hoe zij daar concrete maatregelen aan verbinden.

2021

In 2021 gaan we daar mee door, breiden we onze accreditatie verder uit, verwelkomen we met enthousiasme nieuwe klanten en zorgen we ervoor dat we goed bereikbaar zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Auditoren van EIK Certificering verdiepen zich in jou als klant, de omgeving waarin je opereert en de kansen en bedreigingen die daaruit voorkomen.

Wij wensen iedereen een mooi en voortvarend 2021!

De dienstverlening van EIK
  • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
  • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
  • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.