Interne audittraining bij IMK Opleidingen: ‘Praktisch en effectief’

In november verzorgde René Bode van EIK Certificering een incompany training bij IMK Opleidingen in Alphen aan den Rijn. De interne audittraining werd verzorgd voor een aantal mensen van IMK, die als interne auditor worden ingezet in het bedrijf.

Edith Kruijswijk, lid van het Management Team van IMK Opleidingen en onder andere verantwoordelijk voor het bedrijfsbureau (inclusief kwaliteit), was zowel opdrachtgever als deelnemer aan de training. Uiteraard hebben we haar mening gevraagd over deze training.

Vanwaar deze training?

Edith: ‘We hebben deze training gedaan als voorbereiding op onze ISO 9001 certificering. Samen met René hebben we de trainingsbehoefte doorgenomen en vervolgens heeft hij de training voor ons vormgegeven. Wat erg goed beviel, is dat de training geschikt was voor zowel mensen zonder als mét kennis van ISO-certificering en interne audits.’

Ook goed om de ISO-norm te leren kennen

IMK Opleidingen was eerder gecertificeerd op basis van de ‘oude’ ISO 9001-norm. ‘Door de voorbereiding van de training én de training zelf, heb ik in mijn rol als kwaliteitsmanager ook veel geleerd over de nieuwe norm en wat er van je verwacht wordt. Dus naast een training in interne audits, was dit voor ons zeker een belangrijke stap in de weg naar de daadwerkelijke certificering. Ik houd van praktisch, en deze training was zowel praktisch als effectief.’

Wat kan EIK Certificering beter doen in dit soort trainingen? “We zijn hartstikke tevreden. Om nog meer diepgang te krijgen in de vaardigheden zou ik willen voorstellen om deze training qua duur uit te breiden”, aldus Edith. EIK Certificering wenst IMK Opleidingen in elk geval een succesvolle en plezierige certificatieaudit toe, uitgevoerd door een collega-certificeerder.

Meer informatie?

Wil je ook een incompany training, over interne audits of bijvoorbeeld over de management review? Neem dan contact met ons op.

De dienstverlening van EIK
  • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
  • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
  • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.