Hoe kies je een certificerende instantie?

Het kiezen van de juiste certificeerder is vaak gebaseerd op de ‘persoonlijke klik’: spreekt het aan wat er tijdens de gesprekken over jouw certificering wordt gezegd? Een andere manier  is om te kijken naar ervaringen van anderen. Aan het woord is, Huub Rouvroye, kwaliteitsmanager bij Mediaan. Wij vroegen hem naar zijn eerste ervaringen met EIK Certificering.

‘Hier wordt Mediaan beter van’

‘Wat ik goed vind is de positief kritische houding van de EIK-auditoren: constateren, kijken, en waar nodig, samen nadenken over hoe iets anders/beter kan. Daar worden Mediaan en onze mensen beter van.’ EIK is een certificeerder, dat houdt in dat het  kwaliteitmanagementsysteem beoordeeld wordt. Maar waar mogelijk, delen we uiteraard onze ervaringen op de vraagstukken die we tegen komen tijdens de auditgesprekken.

‘Ik heb aan iedereen, ook dit jaar, na het interview feed back gevraagd. Dat doe ik normaliter door even binnen te lopen, nu per mail’, vervolgt Rouvroye. ‘Ik heb  geen onvertogen woord gehoord. Men vond het aangename gesprekken, vanuit een positieve insteek. Men bespeurde veel interesse in hoe wordt gewerkt, in het individu. Prima dus.’

Al jaren gecertificeerd? EIK houdt de scherpe blik

Mediaan is als al sinds 2007 gecertificeerd. Een kwaliteitssysteem dat al zo lang geïmplementeerd is, heeft in de loop der jaren aanpassingen nodig. ‘Door de audit van EIK, werden we erop gewezen dat onze scope niet meer helemaal aansloot bij de huidige dienstverlening. En bij dat wat we gecertificeerd hebben. Een scherpe en zinvolle bijdrage, waar we direct iets mee konden’.

De laatste vraag die we aan onze klanten stellen, is welke cijfer zij voor het geheel van de EIK dienstverlening geven. Van Rouvroye ontving EIK een 9! Met de toevoeging: vooral zo doorgaan.

Over Mediaan

Mediaan is een onafhankelijk ICT-bedrijf, opgericht in 1969 en actief in de automatisering sinds 1984. Mediaan levert advies en projectmanagement, alsmede met softwareontwikkeling en -beheer. Zoals men zelf stelt: Mediaan heeft alle disciplines in huis om klanten van begin tot eind te ondersteunen bij het doorvoeren van de digitale transformatie, waarbij niet alleen dienstverlening wordt geautomatiseerd, maar ook de bedrijfsvoering wordt aangepast op de mogelijkheden die nieuwe ICT-ontwikkelingen bieden.

 

Ook certificeren bij EIK?

Wij zijn er trots op dat Mediaan kiest voor EIK Certificering. En die 9, die nemen we graag in ontvangst.

Wil je jouw organisatie ook certificeren of verkennen of EIK certificering bij jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op.

 

De dienstverlening van EIK
  • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
  • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
  • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.