Frontin PAUW kiest voor EIK voor de ISO 9001-certificering

Op 16 januari reikte René Bode namens EIK Certificering het ISO 9001 certificaat uit aan Dirk Jans, managing director van Frontin PAUW. De organisatie is al jaren ISO 9001-gecertificeerd en maakte de overstap naar EIK vanwege ‘het vertrouwen in de professionaliteit: het gaat om de vent, niet om de tent’.

Frontin PAUW is sinds 2011 gecertificeerd voor ISO-9001 en sinds deze maand door EIK certificering. Wat is, voor een kleine organisatie als PAUW, de toegevoegde waarde van zo’n certificering? Dirk Jans licht dit graag toe.

‘Het bedrijf klinkt als een klok’

Jans: ‘Door ons kwaliteitssysteem is alles in de organisatie transparant en traceerbaar. Alle informatie wordt eenduidig opgeslagen en is eenvoudig terug te vinden. Als de externe auditor komt hoeven we niets voor te bereiden: de audit kan op elk moment plaatsvinden, wij zijn er klaar voor.’

‘Vertrouwen is de basis en in het kwaliteitssysteem leg je afspraken vast. Een externe audit ziet toe op de naleving van die afspraken’, vervolgt Jans. ‘Bovendien helpt zowel ons eigen kwaliteitssysteem als de externe audit ons in het continu verbeteren van onze dienstverlening en organisatie. Plus door het kwaliteitssysteem en de certificering klinkt het bedrijf als een klok.’

‘Wij hebben vertrouwen in ISO 9001 certificering door EIK’

Jans legt uit waarom Frontin PAUW kiest voor EIK Certificering als nieuwe certificeerder: ‘Ik ben ondernemer en steun dit soort nieuwe initiatieven. Bovendien ken ik René Bode, de teamleider die de audit heeft uitgevoerd bij PAUW, al jaren en ik heb hem als professional hoog zitten. Hij begrijpt hoe PAUW de ISO-norm heeft ingevuld, wat voor een kleine organisatie niet altijd eenvoudig is.’

‘Dienstverlenende organisaties onderscheiden zich in de kwaliteit van hun mensen. Tegelijkertijd is het feit dat je kwaliteit afhankelijk is van mensen je grootste zwakte: alles wat je organisatie doet, moet dus die kwaliteit uitademen. Het gaat om de vent, niet om de tent’, benadrukt Jans.

Het EIK-logo vindt Jans goed gekozen, evenals de naam: het heeft iets robuusts, een EIK blaas je niet zo maar omver.’

Over Frontin PAUW

Frontin PAUW ontwikkelt en beheert de PAUW-applicatie, die het proces ondersteunt van het berekenen en analyseren van de uitkering uit het Gemeentefonds. Daarnaast levert PAUW aanvullende diensten, zoals het verzorgen van trainingen over het Gemeentefonds en het full-service overnemen van de verwerking van een circulaire.

Is ISO 9001 certificering iets voor jouw organisatie?

Wij er trots op dat Frontin PAUW kiest voor EIK Certificering. En dat we ‘staan als een EIK’, dat compliment nemen we graag in ontvangst.

Wil je jouw organisatie ook certificeren of verkennen of dit iets voor je is? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

 

 

Vrijblijvend contact en meer informatie!

De dienstverlening van EIK
  • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
  • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
  • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.