Wat als audits een feestje zijn

Audits worden nog te vaak beleefd als verplichte kost. Je hebt een certificaat nodig, omdat de klant daar om vraagt, of je wil je onderscheiden van de concurrent. Daar horen nou eenmaal audits bij. Hoe vervelend die ook kunnen zijn.  En veel van je collega’s vinden audits ook nog eens spannend.

Maar stel, dat de audit een feestje is? Iets om naar uit te kijken? Dat elk gesprek meteen al feedback oplevert. Dat je na de audit uit elkaar gaat met het gevoel: hier heb ik echt wat aan, hier kan ik mee verder!

Direct waardevolle feedback

Met een externe audit wil je natuurlijk aantonen dat je aan de norm voldoet. Tegelijkertijd zou het toch mooi meegenomen zijn als je collega’s er meteen al iets van opsteken? Al tijdens de gesprekken? Let wel, vanuit onze onafhankelijke rol als extern auditor geven we geen adviezen. Wel houden we je door het stellen van de goede vragen een spiegel voor. Dat doen we bij het management, maar net zo goed ook bij alle andere medewerkers die we spreken.

Een audit is geen overhoring

Onze auditgesprekken zijn geen overhoringen. Wij gaan het gesprek aan met je collega’s en onderzoeken op welke wijze invulling wordt gegeven aan de eisen die de organisatie zelf stelt. Hoe wordt geborgd dat het gewenste kwaliteitsniveau wordt behaald? Waar is ruimte voor verbetering? De gesprekken vinden in een prettige sfeer plaats en op die manier komen wij meer te weten over het reilen en zeilen van de organisatie.

Is een audit iets voor jou (en jouw organisatie)?

Wil je weten of en audits iets voor jouw organisatie is? Neem dan contact met ons op en we verkennen samen de mogelijkheden.

De dienstverlening van EIK
  • Voor audits op basis van ISO 9001 en branchespecifieke normen. 
  • Voor het ontwikkelen van branchespecifieke normen.
  • Voor trainingen interne auditing en management review.

EIK Certificering is geaccrediteerd door de RvA onder nummer C669

Laat je inspireren

Wij delen graag onze inzichten en ontwikkelingen met je.